På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

EU da! - Villfisk kjenner ingen grenser

Arrangør
Pelagisk Forening
Dag
Tirsdag 13/8 2019 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
M/S Brennholm
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Velkommen til fiskefest med EØS-debatt, Pogo Pops, silde-snacks og god drikke på Brennholm, en av Norges mest høyteknologiske fiskebåter.

Mens britene forbereder sin exit fra det åpne Europeiske markedet, legger norsk sjømatnæring bak seg et rekordår. I 2018 ble det eksportert for mer enn 99 milliarder norske kroner, og AS Norge nyter godt av vår lille, men åpne økonomi. Hva vil konsekvensene være om vi lar oss inspirere av britene og reforhandler EØS-avtalen? Har vi et handlingsrom for å gjøre noe med avtalen, eller er vår største og viktigste handelsavtale for viktig til at vi kan tukle med avtaleverket?

Til oss kommer næringsminister, Torbjørn Røe Isaksen for å understreke viktigheten av EØS-avtalen. Det samme gjør Arbeiderpartiets Ruth Grung som møter et større og større press fra både egne i fagbevegelsen og andre på venstresida, for å si opp avtalen. Begge to vil bli utfordret av den nyfrelste vestlendingen fra Bergens Tidende, Jens Kihl. I tillegg skal selvfølgelig også Jonny Lokøy fra Pelagisk Forening og Robert Eriksson fra Sjømatbedriftene ha et ord med i laget.

Hele den politiske samtalen blir avsluttet med topp stemning, når vår egen skipper, Nicolai Hamre og Pogo Pops inntar scenen. Hamre jobber på et av Pelagisk Forenings egne fartøy og han har lovet å toppe hele arrangementet med en forrykende konsertopplevelse.

Medvirkende
  • Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister, Høyre
  • Ruth Grung, Stortingets næringskomite, Arbeiderpartiet
  • Jens Kihl, politisk kommentator, Bergens Tidende
  • Robert Eriksson, administrerende direktør, Sjømatbedriftene
  • Jonny Lokøy, Pelagisk Forening
Kontaktperson
Håkon Knudsen, Konsulent, Geelmuyden Kiese, 955 51 470, hakon.knudsen@gknordic.com
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
1008