På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Heia Ungdommens Bystyre! De setter seksualitetsundervisning i skolen på lokalpolitisk agenda

Arrangør
Nasjonalt SRHR-nettverk, Sex og Politikk
Dag
Torsdag 15/8 2019 08:30 - 09:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Helse , Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Eureka kompetanse
Stedsbeskrivelse:
Kursrom 1
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

Initiativrike ungdommer i ungdommens bystyre i Arendal valgte våren 2019 «Snakk om det og bedre seksualitetsundervisning i skolen» som sin kampsak for aksjonsdag og bystyremøte i Arendal. De følger i fotsporene til andre utålmodige ungdomspolitikere og kommunale prosesser. Sex og Politikk pleier å skryte av et spennende vedtak og prosess i Bergen, satt i gang av et privat forslag i bystyret våren 2017 – som resulterte i en ny plan for styrket seksualitetsundervisning i Bergen, der Uke 6 anbefales brukt på alle skoler i kommunen. Kristiansand kommune har vedtatt en lignende satsning, under fanen «En by for alle», der Uke 6 inngår som del av konseptet. Hva blir neste skritt i Arendal? Hva betyr det for Arendal at ungdommens bystyre har satt seksualitetsundervisning på agendaen?

Sex og Politikk er opptatt av å være en ressurs når det gjelder gode verktøy for helhetlig seksualitetsundervisning i skolen. Selv om vi er en forholdsvis liten organisasjon, når vi bredt ut med vårt gratis undervisningsopplegg Uke 6, som er relativt godt kjent på skoler rundt om i landet, også i Arendal. God forankring i skoleledelse og lokalt tilpasset politisk satsning på seksuell helse og seksualitetsundervisning har organisasjon positiv erfaring med å bidra til i bl.a. Bergen og Kristiansand.

Dette åpne møtet vil være en fin arena for dialog om hvordan ulike aktører kan jobbe konstruktivt sammen for å imøtekomme ungdommens ønske om bedre seksualitetsundervisning og slik integreres i godt folkehelsearbeid i Arendal. La oss snakke om det!

Deltakere på arrangementet:

  • representant fra Ungdommens Bystyre i Arendal (tbc)
  • representant fra Bystyret i Arendal (tbc)
  • daglig leder i Sex og Politikk, Tor-Hugne Olsen

Medvirkende
  • Tor-Hugne Olsen, daglig leder, Sex og Politikk
Kontaktperson
Anneli Rønes, Nasjonalt SRHR-nettverk, 92084027
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1170