På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Menn som har utøvd seksuelle overgrep og voldtekt i nære relasjoner

Arrangør
Nasjonalt SRHR-nettverk, Stiftelsen Tryggere
Dag
Torsdag 15/8 2019 12:30 - 13:15
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse , Likestilling
Språk
Norsk
Sted
Eureka kompetanse
Stedsbeskrivelse:
Kursrom 2
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

I rapporten "Vold og voldtekt i Norge. En nasjonal forekomststudie av vold i et livsløpsperspektiv" (Thoresen og Hjemdal 2014), fremkommer det at nær 10 prosent av kvinner og 1 prosent av menn har vært utsatt for voldtekt. Dersom vi ser kun på voldtekter i nære relasjoner, fremkommer det at 3,8 prosent av kvinner har vært utsatt for dette. For menn var andelen tilnærmet lik null. I tillegg hadde 5,5 prosent av kvinnene og 0,5 prosent av mennene vært utsatt for andre former for seksuelle overgrep av partner. Voldtekt og seksuelle overgrep i nære relasjoner er derfor en type vold som rammer mange, særlig kvinner. Den samme forskningen viser at det primært er menn som utøver denne form for vold.

Workshopen vil ha fokus på utøvere av relasjonsvoldtekter, det vil si voldtekter og grove seksuelle overgrep som skjer i relasjoner der utsatt og utøver er eller har vært ektefeller, kjærester eller partnere. Workshopen avgrenses til menn som utøvere fordi det primært er menn som begår disse handlingene (Thorsen og Hjemdal 2014). Workshopen vil formidle kunnskap fra forskning og faglitteratur samt erfaringer fra terapirommet.

Temaer:

  • Hva er relasjonsvoldtekter?
  • Hvilken mening har disse overgrepene for de som har begått dem? I hvor stor grad handler overgrepene om makt og kontroll? I hvor stor grad er overgrepene seksuelt motivert? I hvor stor grad handler overgrepene om utøvernes "maskulinitetsprosjekter"?
  • Erfaringer fra terapirommet.

Medvirkende
  • Bjørn Løvland, Stiftelsen Tryggere
Kontaktperson
Anneli Rønes, Nasjonalt SRHR-nettverk, 92084027
Universell utforming
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1189