til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Washingtonseminaret 2020: Hvor går USA?

Arrangør
Washingtonseminaret
Dag
Onsdag 14/8 2019 10:00 - 11:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Internasjonalt , Media/kommunikasjon
Språk
Norsk
Sted
Madam Reiersen
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

I snart 20 år har Washingtonseminaret reist til verdens maktsete for å observere på nært hold hvordan de store spillerne i amerikansk politikk jobber med politikk og kommunikasjon. Siden opprettelsen har spillereglene i politikken endret seg drastisk.

Helt siden Donald Trump ble valgt som USAs president i 2016 har verden spurt seg hvor lenge en så kontroversiell figur kan bli sittende. Mye tider imidlertid på at han nå sitter tryggere enn noensinne. Dersom Trump blir gjenvalgt kan han for alvor sette sitt preg på USA som nasjon, og sementere landets nye posisjon i verdensordenen. Hva vil fire nye år bety for verden? Samtidig slites demokratene mellom en stadig mer høylytt venstreside og den regjerende moderate linjen. Kandidatfeltet er preget av ruvende skikkelser som Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og Kamala Harris, men ingen har enda utmerket seg som den soleklare vinneren. Klarer partiet å samle seg bak en reell utfordrer til Trump, eller vil valgkampen preges av intern splittelse?

I jubileumsåret 2020 hever seminaret nok en gang ambisjonsnivået, i møte med tidenes mest skitne amerikanske valgkamp. Vi lanserer Washingtonseminaret 2020 ved å samle tidligere deltagere til diskusjon om USAs fremtid, i maktsentrum for norsk politikk – Arendalsuka.

Medvirkende
  • Kjell Terje Ringdal
Kontaktperson
Heidi Bang, Gambit HK, 90759027, heidi.bang@hkstrategies.com
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1812