til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Hjernetrening med Kaja Nordengen. Aktiv hjerne - bedre hjernehelse

Arrangør
Hjernerådet
Dag
Onsdag 14/8 2019 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Stedsbeskrivelse:
Sal 1
Antall plasser i lokalet
264
 


Om arrangementet

Hjernen endrer seg hele livet. Når du legger deg om kvelden, er hjernen din litt annerledes enn da du sto opp om morgenen.

Du kan selv gjøre noe for å holde hjernen sunn og sterk. Kaja Nordengen forteller deg hvordan, og i år kommer hun til Arendalsuka. Kaja er den unge nevrologen som har skrevet bestselgerne «Hjernen er stjernen» og «Hjernetrening – slik holder du hjernen i form».  Du kan møte henne på Hjernerådets arrangement onsdag 14. august kl. 16.00 i Arendal kino.

I boken sin om hjernetrening skriver hun bl.a.: «Menneskehjernen har en imponerende evne til å tilpasse seg endringer, også i alderdommen. Når vi lærer oss nye ting og utfordrer hjernen vår, dannes det nye kontaktpunkter mellom nervecellene, og med det helt nye nervecellenettverk. I tillegg stabiliserer og styrker vi de nervecellekontaktene vi allerede har. Enhver ting du lærer deg, både fysisk og mentalt, er i bunn og grunn hjernetrening. Hjernetrening er et begrep som på få år har gått fra å være politisk ukorrekt til å bli et av de heteste temaene i hjerneforskningen.»

Kaja vil fortelle deg hvordan du kan legge til rette for hjernetrening i hverdagen og inspirere deg til å foreta endringer selv om hverdagen din er travel. Holdningsendringer som gjør at du tar litt andre valg gjennom dagen – og hver dag, vil kunne ha effekt på hjernehelsen.

På slutten av møtet vil vi i Hjernerådet lansere vår nye podkastserie om hjernen og hjernehelse. En av de fem episodene har samme tittel som Kajas møte i Arendal, nemlig «Aktiv hjerne – bedre hjernehelse». De andre episodene snakker om «Aktiv kropp – bedre hjernehelse», «Sunn mat – bedre hjernehelse» og «God søvn – bedre hjernehelse». Serien inneholder også en introduksjonspodkast der Kaja Nordengen blir intervjuet om hjernen som vårt fantastiske og uerstattelig organ.

Menneskets hjerne er den mest kompliserte strukturen vi kjenner til i universet. Hjernen veier litt over en kilo og inneholder ufattelige 100 milliarder nerveceller. I tillegg er det kanskje 10 ganger så mange andre celler i hjernen. I samspillet mellom disse oppstår alt det som menneskelivet rommer. Alle tanker, følelser og minner, alle planer og handlinger. All menneskelig kultur, språk og samfunnsdannelse har sin opprinnelse i hjernen.

Konferansier: Anette Storstein, styreleder i Hjernerådet, overlege og nevrolog.

Foto: Sturlason

Hjertelig velkommen!

Hjernerådet har under Arendalsuka også en politisk debatt som vi har kalt «Hjernen – Norges neste store helseutfordring.» Hjernesykdommer står for en fjerdedel av dødeligheten og en tredjedel av sykdomsbyrden her i landet. Se 15. august kl. 12.45 i Arendal kino.

 

 

Medvirkende
  • Kaja Nordengen, Nevrolog
  • Anette Storstein, Nevrolog og overlege, Hjernerådet
Kontaktperson
Aud Kvalbein, Daglig leder, Hjernerådet, 40413665, aud@hjerneradet.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1729