til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Debatt på TV – spiller det noen rolle?

Arrangør
Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, OsloMet, BI
Dag
Mandag 12/8 2019 20:00 - 21:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Media/kommunikasjon
Språk
Norsk
Sted
M/S Sunnhordland
Antall plasser i lokalet
85
 


Om arrangementet

De TV-sendte valgdebattene skal informere og engasjere velgerne, men lykkes de med det? Retorikkforskere fra UiO, UiB, OsloMet og BI inviterer til vorspiel før kveldens store TV-debatt. Her presenteres ny forskning på seernes reaksjoner på TV-debattene, på politikernes svarstrategier og journalistenes spørsmålsstrategier. Retorisk drevne politikere og journalister kommer også for å diskutere hva som er en god debatt og hva som er de vanligste retoriske strategiene og uskikkene i norske TV-debatter. Etter samtalen vises partilederdebatten på storskjerm.

Det er servering i lokalet.  

I tillegg til forskere fra UiO, OsloMet, BI og UiB deltar disse i panelet:

Jon Georg Dale er samferdselsminister for Fremskrittspartiet og har også erfaring fra andre ministerposter. Han har i tillegg vært statssekretær og politisk rådgiver.

Karianne Solbrække er Nyhets- og aktualitetsredaktør i TV 2 Nyhetene, og er ansvarlig for valgdekning og debatt i TV 2. Hun har tidligere jobbet i Bergensavisen, Dagbladet og var sjef for God morgen Norge på TV 2, før hun ble nyhetsredaktør.

Rasmus Hansson er miljøvernaktivist og politiker for MDG, og satt på Stortinget fra 2013-2017. Han har også vært talsperson for MDG og er nå daglig leder i Handelsens Miljøfond.

Arill Riise er journalist og programleder på TV, med lang erfaring fra både NRK og TV2.

Jens Elmelund Kjeldsen er professor ved Universitetet i Bergen med hovedinteresser knyttet til retorikk, offentlig og politisk kommunikasjon. Kjeldsen vil lede debatten.

 

Kontaktperson
Eirik Vatnøy, Førsteamanuensis, Universitetet i Oslo, 41407964
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
3345