til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Kommuner på billigsalg?

Arrangør
Fagforbundet
Dag
Onsdag 14/8 2019 10:00 - 11:30
Arrangementstype
Konferanse
Tema
Demokrati , Arbeid
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Stedsbeskrivelse:
Hovedscenen
Antall plasser i lokalet
300
 


Om arrangementet

Kl. 10.00 til kl. 11.30 arrangerer Fagforbundet en seanse om viktigheten av å holde offentlige tjenester i egenregi. Ansatte i norske kommuner opplever stadig større press på utskillelse av egne arbeidsplasser. Vi ser nå en økende tendens til dette innen kontorfaglige og administrative områder.

Slagordet å "ikke sette bestemor på anbud" har gitt gjenklang i store deler av befolkningen. Vi opplever det mer utfordrende å få en generell forståelse for at også kontor- og administrative stillinger er en del av kjerneoppgavene i det offentlige.

Blant annet har politikerne i Bø kommune i Vesterålen inngått en intensjonsavtale med Zalaris om at sistnevnte får "låne" tre ansatte i lønnsavdelingen i kommunen over en periode på to år, slik at konsernet kan få kunnskap om hvordan kommunen jobber og hvordan lønnsutbetalingen fungerer. Les hele saken i Fagbladet her.

Fagforbundet er opptatt av å få fram at alle skattefinansierte tjenester skal driftes i egenregi. Vi mener det foreligger svært god dokumentasjon på at det hverken blir billigere eller bedre tjenester med Zalaris ved roret i lønningssystemet.

Arrangementet vil bestå av både innlegg og panelsamtale med fagpersoner og sentrale politikere. Vi er opptatt av å løfte en debatt om kommunens rolle for ansatte og innbyggere og som lokaldemokratisk institusjon. Det er på høy tid å ha en diskusjon om hva kommunens kjernevirksomhet egentlig er og bør være. Dette er de overordnede temaene vi ønsker å utfordre paneldeltakerne på.

Det blir servert sandwicher og mineralvann.

 

Program:

Kl. 10:00 - 10:10: Velkommen og intro til Zalaris-saken v/Trond Finstad, leder Fagforbundet Yrkesseksjon kontor og administrasjon og medlem i Fagforbundets ledelse

Kl. 10:10 - 10:25: Hva er kommunens framtid? Hva sitter vi igjen med hvis kjernevirksomheten i kommunen utskilles? Og hva er egentlig kjernevirksomhet? v/Helene Bank, spesialrådgiver For Velferdsstaten

Kl. 10:25 - 10:40: Arbeiderpartiet v/stortingsrepresentant Eirik Sivertsen, 2. nestleder i Kommunal- og forvaltningskomiteen

Kl. 10:40 - 10:55: Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen (AP) – Erfaringer med rekommunalisering i Bergen kommune

Kl. 10:55 - 11:10: Høyre v/stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde, 2. nestleder i Arbeids- og sosialkomiteen

Kl. 11:10 - 11:30: Paneldebatt: Helene Bank, Heidi Nordby Lunde og Eirik Sivertsen. Ordstyrer: Kaia Storvik, leder i Agenda Magasin.

Medvirkende
  • Martin Raaen Eidissen, Rådgiver, Fagforbundet
  • Trude Kvaran, Rådgiver, Fagforbundet
Kontaktperson
Martin Raaen Eidissen, Rådgiver, Fagforbundet, 98051120
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
725