På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2017

Likestilling i kulturlivet - et politisk ansvar?

Hovedprogram
Arrangør
Balansekunst, Arendalsuka
Dag
Mandag 14/8 2017 18:00 - 21:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Inkludering , Kultur
Språk
Norsk
Sted
Bakgården - jubileumsscene
 


Om arrangementet

Likestilling er høyt oppe på agendaen hos Kulturministeren når det gjelder idretten: Helleland har uttalt at det «er pinlig for Norge» at «bare 20 av 110 presidenter og generalsekretærer i norske særforbund er kvinner» og at «Glasstaket i norsk idrett virker nærmest å være av betong og umulig å sprenge». Samtidig holder Kulturministeren fast på Høyres linje om at bransjen selv må stå for likestilling i kulturlivet og at kampen for likestilling kan gå utover kunstnerisk frihet.  Holdningene om kulturlivets egenansvar står i sterk kontrast til hva Helleland har uttalt om samme problematikk i idretten. (Itromsø.no)
Hvis ikke fremtidens kulturliv sørger for større mangfold i egne rekker, bør staten vurdere krav knyttet til de offentlige tilskuddene for å få fart på utviklingen? Mye av fremgangen på likestillingsfronten er på grunn av lover og regler som sikrer representasjon av begge kjønn. Skal kulturlivet skjermes for denne type reguleringer? Er mekanismen annerledes i kulturlivet enn i for eksempel idretten eller næringslivet? 

Konsert med Daniela Reyes: Daniela Reyes kombinerer det uskyldige med det mektige i hennes ærlige, akustiske opptreden. Ved bruk av loop-stasjon skaper Daniela et bredt lydlandskap med akkordion, gitar, fot-bass og hennes enestående stemme, og til sammen skaper dette et barnlig, men tankefullt univers. Uten å ha utgitt noe musikk har Daniela allerede rukket å få mye oppmerksomhet på grunn av hennes sjarmerende liveopptredner. På tross av hennes unge alder har Daniela delt scene med en rekke store navn, som blandt annet Donkeyboy, Isac Elliot og Sondre Justad. I tillegg har Danielas unike stemme allerede imponert tilskuere på blant annet Hvalstrandfestivalen, Sofar Sounds, UKM Landsfestivalen, OverOslo, Miniøya, og sist på by:Larm 2017 hvor hun imponerte stort og ble satt opp til å spille en ekstrakonsert på Mono.
(foto: Tom Lund/Balansekunst)

Medvirkende
  • Svein Harberg, leder av Stortingets familie- og kulturkomité, Høyre
  • Kari Elisabeth Kaski, 1. stortingskandidat og tidligere partisekretær, Sosialistisk venstreparti
  • Hans Ole Rian, forbundsleder, Musikernes fellesorganisasjon
  • Thomas Walle, seniorrådgiver, Musea i Sogn og Fjordane
  • Guro Kleveland, kommunikasjonsleder, Kulturtanken
Kontaktperson
Siri Haugan Holden, Balansekunst, 93037702
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
2100