til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Fritt brukervalg - hvorfor BPA (brukerstyrt personlig assistanse) passer med valgfrihet i kommunene!

Arrangør
Mio BPA
Dag
Tirsdag 17/8 2021 08:30 - 10:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Stedsbeskrivelse:
Plenumsalen
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

I dag har ca. 130 kommuner innført fritt brukervalg innen brukerstyrt personlig assistanse, BPA for mennesker med funksjonsnedsettelser. Over halvparten gjenstår.

BPA er sikrer mennesker med stort hjelpebehov en større mulighet til å ta ansvar for eget liv og egen velferd. Det er i hovedsak for de som har et langvarig hjelpebehov på mer enn 25 timer i uken og er yngre enn 67 år.

Mio BPA har tjenestekonsesjon i 102 kommuner i Norge og har kunder fordelt i hele landet. Noen av dem vil på dette arrangementet fortelle om fordelen med å ha fritt brukervalg innen BPA og fortelle om erfaringer fra kommunal og privat BPA. 

Tjenestekonsesjoner gir bruker mulighet til å velge mellom ulike leverandører av BPA. Norsk Standard har utarbeidet en standardavtale med vedlegg til bruk mellom kommuner, brukere og BPA-leverandører. Kommuner stiller krav som leverandørene må følge. Svært mange kommuner samarbeider nå med felles anbud om BPA.

Stortinget vedtok i juni 2021 å lovfeste fritt brukervalg. Hva kan vi forvente av det?

Regjeringen har oppnevnt et eget BPA-utvalg. Utvalget skal gjennomgå og foreslå forbedringer i ordningen med brukerstyrt personlig assistanse. Utvalget skal levere sin utredning i form av en norsk offentlig utredning (NOU). Utredningen skal avgis innen 15. desember 2021. 

Mio BPA ønsker å presentere fordelene for arbeidsledere, ansatte og kommuner å benytte seg av fritt brukervalg innen BPA.

Da Stortinget lovfestet BPA antok man at 12.000 innbyggere i Norge er innen målgruppen for å få tjenestene sine oranisert som BPA. Seks år senere er dette tallet «bare» på drøye 4.000.

På vårt møte vil dere også høre fra flere politiske partier hvordan de kan sikre at flere kan få BPA i sin hverdag og hvordan politikere kan sikre at den enkelte selv kan velge mellom flere leverandører.

Velkommen. Arrangementet blir også streamet. Også på Mio BPA sin Facebook-side.

Medvirkende
  • Arve, Kambe, Mio Gruppen
  • Monica Haugen, Arbeidsleder, Mio BPA
  • Terje Eikin, Varaordfører, Arendal, KrF
  • Geir Lippestad, Partileder, Sentrum
  • Lene Langemyr, Varaordfører, Grimstad, FrP
  • Håvard Ravn Ottesen, Rådgiver, Mio BPA
Kontaktperson
Arve Kambe, Markeds- og myndighetskontakt, Mio Gruppen, 95085649, arve.kambe@mio.no
Nettside:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1862